Ticker

6/recent/ticker-posts

Gambar : Cara Senang Buang Background Gambar

Gambar merupakan imej visual yang direkod atau dicipta untuk mewakili objek. terdapat banyak kategori gambar seperti lukisan, rajah, foto dan rekaan grafik yang digunakan untuk berkomunikasi atau memberi gambaran kepada orang lain mengenai sesuatu. Gambar kebiasannya juga digunakan untuk menyampaikan maklumat dengan cara yang lebih visual dan mudah untuk difahami oleh orang ramai. Gambar kebiasannya digunakan untuk gambar peribadi selain ittu ia digunakan dalam bidang seperti seni, sains, teknologi dan penerbitan untuk menyampaikan maklumat dengan lebih mudah dan berkesan.


cara buang background gambar

Baca juga sijil-penyertaan-dan-penghargaan

Cara Buang Background Gambar

Bagi orang yang minat dalam mengedit gambar proses membuang background gambar ini merupakan proses yang paling rumit dan mengambil masa yang lama dan perlu menggunakan perisian seperti adobe photoshop untuk membuang background gambar dan tidak semua orang mahir dakam menggunakan perisian tersebut.

Teknologi kini banyak memudahkan kerja manusia dan mempercepatkan kerja. Background gambar boleh dibuang tanpa menggunakan perisian dan hanya menggunakan perkhidmatan atas talian secara percuma. Terdapat banyak pautan membuang background gambar di internet dan ia sangat mudah untuk digunakan serta menjimatkan masa dalam membuat edit gambar.

Langkah - langkah

Untuk membuang background gambar pastikan anda mempunyai capaian internet. Kemudian pergi web browser dan buat carian ini https://www.remove.bg/ .


cara buang background gambar

pilih upload image dan pilih image yang hendak dibuang background


cara buang background

Selepas siap boleh muat turun gambar yang dah siap.Puatan Buang Background

Terdapat banyak pautan bagi buang gambar background yang terdapat di google dan terpulang kepada kita untuk menggunakan puatan yang disediakan. berikut merupakan pautan yang boleh digunakan untuk membuang background gambar.

  1. https://www.remove.bg/
  2. https://www.adobe.com/express/feature/image/remove-background
  3. https://www.fotor.com/features/background-remover
  4. https://removal.ai/

Kelebihan

berikut merupakan kelebihan menggunakan pautan atas talian untuk membuang background gambar :

  • Mudah dan menjimatkan masa kerana kita hanya uploa gambar yang hendak dibuang background dan upload siap dan terus download.
  • mesra pengguna dan boleh digunakan oleh sesiapa sahaja tanpa perlu kemahiran khusus.
  • boleh dapat gambar dalam format HD.
Kesimpulan
Semoga dengan menggunakan kaedah yang diajar diatas dapat membantu anda dalam proses membuang background pada gambar yang hendak di edit.

Artikel lain :

Catat Ulasan

0 Ulasan