Ticker

6/recent/ticker-posts

WhatsApp hadir tanpa sambungan telefon pintar

WhatsApp hadir tanpa sambungan telefon pintar

Pada zaman teknologi ini, WhatsApp menjadi platform kemunikasi yang penting bagi semua lapisan masyarakat tiada kira sama ada Muda atau tua. Kenapa WhatsApp sangat penting pada zaman sekarang??

WhatsApp sangat penting zaman sekarang kerana ia merupakan perisian yang dicipta untuk berkomunikasi dengan pengguna lain dengan menggunakan rangkaian Internet. Komunikasi WhatsApp ini meliputi mesej text, mesej bergambar, audia, call dan video. 

Dengan menggunakan WhatsApp menggantikan perkhidmatan SMS, mms dan call yang ditawarkan oleh telco amat menjimatkan wang. Namun, WhatsApp ini mempunyai kelemahan dimana ianya tidak boleh bersambung dengan WhatsApp tanpa menggunakan telefon pintar. Seperti kita semua sedia maklum telegram web tidak memerlukan sambungan telefon pintar untuk menggunakannya. Sebagai contoh seandainya line Internet telefon terjejas pasti WhatsApp web akan terjejas.

Kesimpulannya, akibat daripada masalah sebelum ini, WhatsApp akan mengeluarkan WhatsApp web tanpa memerlukan sambungan telefon pintar untuk memudahkan pengguna WhatsApp. Selain itu, WhatsApp web ini membesarkan log masuk ke akaun WhatsApp yang sama maksimum 4 akaun yang sama.

WhatsApp web ini, akan di lancarkan pada pengguna ios dan Android dahulu dalam versi beta dahulu dan akan keluar versi sepenuhnya tidak lama lagi.Catat Ulasan

0 Ulasan