Ticker

6/recent/ticker-posts

Aaron Chia-Soh Wooi Yik VS Marcus Fernaldi Gideon-Kevin Sanjaya Sukamuljo Olimpik 2021

Aaron Chia-Soh Wooi Yik VS Marcus Fernaldi Gideon-Kevin Sanjaya Sukamuljo Olimpik 2021

Aaron Chia-Soh Wooi Yik VS Marcus Fernaldi Gideon-Kevin Sanjaya Sukamuljo


Perlawanan Suku Akhir badminton beregu lelaki pada 29/07/2021 melibatkan pemain beregu badminton lelaki Malaysia iaitu Aaron Chia-Soh Wooi Yik. Aaron Chia-Soh Wooi Yik akan menetang beregu lelaki no.1 dunia iaitupemain Indonesia Marcus Fernaldi Gideon-Kevin Sanjaya Sukamuljo.

Telegram https://t.me/didik2u

Mampukah Aaron Chia-Soh Wooi Yik menewaskan pasangan Indonesia dalam saingan peringkat Suku Akhir Olimpik untuk layak ke peringkat seterusnya. mengikut kepada rekod pertemuan pasangan beregu lelaki negara terhadap Marcus Fernaldi Gideon-Kevin Sanjaya Sukamuljo. Aaron Chia-Soh Wooi Yik kalah kesemua lapan pertemuan antara mereka.

Pertemuan akhir antara mereka ialah pada suku akhir terbuka englang dimana Marcus Fernaldi Gideon-Kevin Sanjaya Sukamuljo mencatat kemenangan 21-17 dan 21-19. Perlawanan ini cukup menarik kerana kedua -dua beregu mempunyai misi emas Olimpik pertama mereka.

Bagi pasangan Marcus Fernaldi Gideon-Kevin Sanjaya Sukamuljo mereka belum memenangi apa - apa gelaran untuk kejohanan terbesar jadi mereka juga turut mengambil langkah berhati - hati dan tidak memandang rendah keupayaan pihak lawan. Untuk saingan Peringkat kumpulan Marcus Fernaldi Gideon-Kevin Sanjaya Sukamuljo telah tewas 1 perlawanan begitu juga dengan Aaron Chia-Soh Wooi Yik tewas satu perlawanan dalam peringkat kumpulan.

Jadual perlawanan

Badminton (Beregu lelaki) - Suku Akhir
Aaron Chia/Soh Wooi Yik vs Kevin Sanjaya/Marcus Gideon
9.35 pagi, LIVE on RTM & Astro Arena

Catat Ulasan

0 Ulasan