Ticker

6/recent/ticker-posts

Pengambilan khas guru secara one-off yang diumumkan oleh Menteri Pendidikan

Pengambilan khas guru secara one-off yang diumumkan oleh Menteri Pendidikan

pengambilan guru secara one-off

pengambilan guru secara one-off


Menteri Pendidikan, Dr. Radzi Jidin telah mengadakan sidang media berkenaan berkaitan dengan salah satu inisiatif Kementerian Pendidikan Malaysia dalam usaha menjayakan Pelan Pemulihan Negara (PPN) pagi 20/06/2021 pada pukul 10 pagi.Antara salah satu perkara yang disentuh ialah Pengambil khas guru secara one-off.

Pengambilan khas guru secara one-off ini sebanyak 18702 ribu pegawai perkidmatan pendidikan DG41 yang akan di nilai oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP). Pengambilan guru secara one-off ini tidak lain tidak bukan untuk menampung kekurangan guru terutama pada negeri yang sangat memerlukan guru iaitu sarawak, sabah, johor dan selangor.

Pengambilan khas guru secara one-off terbuka kepada semua graduan yang mempunyai ijazah yang berkaitan yang dinilai oleh SPP. Pengambil khas guru secara one-off ini akan dibuka bermula pada 7 Julai 2021 dan akan ditempatkan disekolah secara berperingkat bermula pada Oktober 2021.

Jadi kepada graduan yang berminat menjadi guru dan mempunyai kelayakan bolehlah memohon jawatan kosong Pengambil khas guru secara one-off ini. Untuk keterangan lanjut iklan Pengambil khas guru secara one-off ini boleh didapati pada halaman facebook Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP).

Antara matapelajaran yang sangat kritikal kekurangan guru dan negeri yang memerlukan adalah seperti dibawah

Pegambilan guru secara one-off

Untuk Iklan akan dikemaskini apabila sudah keluar

Sumber : Dr. Radzi Jidin

Catat Ulasan

0 Ulasan